Wildreflector

Wildreflector

Voorkom valwild en ongelukken. Plaats deze wildreflectoren langs de wegen in uw jachtveld.

Het leed van mens en wild na een aanrijding, is schrijnend. Bovendien heeft dit veel meer gevolgen dan op het eerste gezicht zichtbaar is.

In Duitsland strijdt men al jarenlang tegen wildaanrijdingen. Daar heeft men deze reflector uitgevonden/bedacht. De reflector biedt, in tegenstelling to de andere reflectoren, een oplossing tegen gewenning. En door gewenning steekt het wild de weg toch over.

Op jaarbasis alleen zijn er al meer dan 10.000 aanrijdingen met reeën. In ongeveer 20% van de gevallen is het ree niet op slag dood en is er sprake van dierenleed. Naast onnodig dierenleed veroorzaakt dit ook aanzienlijke materiële schade: gemiddeld € 2.500,= per incident.

Bron: wildaanrijding.nl

Wildreflector op paal
Wildreflector op paal

De dieren kunnen NIET lezen...

Wat is de oplossing om wildaanrijdingen te voorkomen?

De oplossing schuilt in de eenvoud. Het gedrag van wild is deels onvoorspelbaar. 

Opbouw van de reflector

Het bovenste gedeelte van de reflector is een halve cirkel. Dit gedeelte is bekleed met folie van de hoogste reflectiegraad. (type 3) Door de ronde vorm, ontstaat een bereik van 180° graden reflectie. De toegepaste folie levert een optimaal resultaat. Door de sterke reflectie zijn mens en dier gewaarschuwd.

De basisconstructie

De basisconstructie van de wildreflector herbergt verschillende functies. Alles is erop gericht zoveel als mogelijk licht te vangen en maximaal te reflecteren. Wild neemt de kleur blauw het meest duidelijk waar in donkere omstandigheden. De kleur blauw is in verschillende tinten zichtbaar maar als separate reflector in het geheel verwerkt.

Wildreflector

Sterk geureffect

In het bovenste gedeelte, achter de halfronde reflector zit een sponsje. Deze spons kunt u drenken in een concentraat dat wild afschrikt. Zo ontstaat niet enkel waarschuwing door reflectie maar ook door geur. Afhankelijk van de omstandigheden ontstaat een reflectiebereik van 180° graden alsook een geurcirkel van 360° graden. Een maximaal effect!

Bewegend licht

Het succes van de reflector is gebaseerd op een aantal toepassingen. In tegenstelling tot bestaande systemen, waar gebruik wordt gemaakt van statisch licht, bevat elke reflector een 156-tal micro prisma’s. Achter deze micro prisma’s bevindt zich een spiegelende oppervlakte voor extra effect. Door deze micro prisma’s ontstaat verstrooiing van het licht en schrikt het wild niet alleen van het alarmerende blauwe licht maar ook van de beweging. De reflectie van het licht trekt de aandacht van het wild. De beweging van het licht zorgt ervoor dat het wild zekert en zelfs vlucht. Zo kan verkeer veilig passeren.

Alarmerende kleuren

De kleuren van de reflectoren vallen binnen het best zichtbare lichtspectrum van het wild. Om gewenning te voorkomen, zijn voor wild alarmerende kleuren toegepast. Afhankelijk van de mate en de hoek van verlichting, zal elke kleur continue wisselend waarneembaar zijn. Bovendien zijn de reflectoren in verschillende volgorde geplaatst, zodat geen enkele reflector op dezelfde manier licht reflecteert.

​Gebruik van hoogwaardig materiaal

Gebruik van hoogwaardig materiaal draagt in sterke mate bij aan het succes van de wildreflector. De gebruikte kunststoffen zijn bestand tegen de weersomstandigheden alsook UV bestendig. Dit materiaal wordt wegens de goede kwaliteit reeds breed toegepast door onder andere verschillende autofabrikanten.

Eenvoudig te onderhouden

Het succes van reflectie is het grootst als de reflectoren goed worden onderhouden. Al te vaak zien we reflectoren langs de weg die met groene aanslag zijn bedekt of omver gereden. Nadeel bij de huidige reflectoren is dat deze moeilijk zijn te onderhouden door de vorm. De wildreflector is bestand tegen stevige reiniging, agressieve schoonmaakmiddelen en is door de eenvoudige vorm makkelijk en snel te onderhouden.

Wildreflector op paal

Technische gegevens

Lengte: 17 centimeter
Breedte: 6.5 centimeter
Breedte gat tot gat: 7 centimeter

De wildreflector kan op elke ondergrond gemonteerd worden.
De wildreflector is ook leverbaar met boorgaten in het midden, zodat deze op elke bermpaal past.

De Wildreflector plaats u om de 50 meter.
Daar waar het wild wisselt, kunt u meer reflectoren plaatsen voor een intensieve dekking.

Foto reflectiebereik:

  • 0-125 Blauwe reflectiefolie
  • 0-135 Gekleurde reflectoren
  • 0-180 Transparantie constructie
  • 0-180 Blauwe lichtgeleiding
  • 0-360 Spons met geurstof

Wildreflector Geurstof

geurstof

Wildreflector geurstof, ter voorkoming van aanrijdingen met wild

Wildreflector-geurstof wordt ook gebruikt ter voorkoming van verkeersslachtoffers. De werking is hetzelfde als in het veld om maaislachtoffers te voorkomen. Door de afschrikwekkende geur, blijft reewild maar ook ander wild uit de buurt van de wegen.

Wildreflector-geurstof spuit u op het sponsje dat in de wildreflector zit en u bent klaar. Doordat het sponsje is afgedekt, is de werking van de geurstof 3-4 maanden. Een spuitbus Wildreflector geurstof bevat ongeveer 320 doseringen. U gebruikt Wildreflector-geurstof in de donkere periode en als bijvoorbeeld de (bok)kalveren worden afgestoten. De effectiviteit is afhankelijk van de windrichting maar in combinatie met de wildreflector is de werking succesvol gebleken.

De geurstof is gebaseerd op alarmerende geuren uit de natuur. In dit geval bestaat het concentraat uit geur van wolf, Lynx, beer en mens. Wildreflector-geurstof wordt al sinds 1990 gebruikt en inmiddels is 30.000 kilometer aan wegen reeds voorzien van Wildreflector-geurstof. (In Duitsland is het product ook bekend onder de naam Duftzaun). Zwitserland, Oostenrijk Spanje en Tsjechië gebruiken Wildreflector-geurstof actief en ook daar worden prima resultaten bereikt. Volgens Hagopur gemiddeld 76% reductie!!

Kosten

Wildreflector

voorkom confrontaties tussen verkeer en wild
13
25
per stuk
  • Meerdere kleuren reflectoren
  • Eenvoudig te bevestigen
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Mogelijkheid om geurstof toe te voegen
  • Meer dan 100 stuk? Speciale prijs.
Impact wildaanrijdingen
Montage HandleidingWildreflector