Wildreflector geurstof, ter voorkoming van aanrijdingen met wild

geurstof

Wildreflector-geurstof wordt ook gebruikt ter voorkoming van verkeersslachtoffers. De werking is hetzelfde als in het veld om maaislachtoffers te voorkomen. Door de afschrikwekkende geur, blijft reewild maar ook ander wild uit de buurt van de wegen.

Wildreflector-geurstof spuit u op het sponsje dat in de wildreflector zit en u bent klaar. Doordat het sponsje is afgedekt, is de werking van de geurstof 3-4 maanden. Een spuitbus Wildreflector geurstof bevat ongeveer 320 doseringen. U gebruikt Wildreflector-geurstof in de donkere periode en als bijvoorbeeld de (bok)kalveren worden afgestoten. De effectiviteit is afhankelijk van de windrichting maar in combinatie met de wildreflector is de werking succesvol gebleken.

De geurstof is gebaseerd op alarmerende geuren uit de natuur. In dit geval bestaat het concentraat uit geur van wolf, Lynx, beer en mens. Wildreflector-geurstof wordt al sinds 1990 gebruikt en inmiddels is 30.000 kilometer aan wegen reeds voorzien van Wildreflector-geurstof. (In Duitsland is het product ook bekend onder de naam Duftzaun). Zwitserland, Oostenrijk Spanje en Tsjechi√ę gebruiken Wildreflector-geurstof actief en ook daar worden prima resultaten bereikt. Volgens Hagopur gemiddeld 76% reductie!!